Welk soort lichtkoepel moet je kiezen? Drie tips

licht koepel

Een lichtkoepel is de ideale manier om meer licht in een ruimte te creëren. Lichtkoepels zijn bevestigd in een dak of plafond en zie je vaak in fabrieken en kantoren. Je kunt echter ook een lichtkoepel aanbrengen in je huis. Een garage of zolder maak je snel licht en vrolijk door middel van een lichtkoepel.

Helder

Soorten lichtkoepels

De populairste onder de lichtkoepels is wellicht de piramide koepel. Zoals de term al doet vermoeden, lijkt deze soort een beetje op een piramide. Daar dankt hij dan ook de naam piramide koepel aan. 

Er wordt bij deze koepel nog onderscheid gemaakt tussen de bolvormige koepels en de puntige koepels. Deze twee vormen hebben allebei voor- en nadelen, dus verdiep je goed in de materie voor je een soort uitzoekt.

Met deze drie tips kom je in ieder geval niet bedrogen uit wanneer je een lichtkoepel gaat uitzoeken:

  • let op de prijs
  • zorg dat je een leverancier vindt die advies kan geven
  • vraag altijd om materialen op maat (en zorg dat je de juiste maten hebt!)
koepel

Prijs

Geld groeit niet aan bomen dus op de prijs letten vinden we allemaal belangrijk. Een lichtkoepel hoeft niet onbetaalbaar te zijn maar er zijn natuurlijk verschillen in prijs. Kijk en vergelijk altijd verschillende aanbieders.

Daarnaast wil je natuurlijk een leverancier die jou advies kan geven. Ga je de lichtkoepel zelf installeren? Dat kan, maar is alleen aan te raden als je ervaring hebt met klussen. Je kunt het ook altijd door een professional laten doen. 

Bron: Licht-koepels.be