Nieuwe schoenen kopen? Kies milieubewust!

Cayucos

Schoenen van duurzame grondstoffen en die op milieubewuste wijze zijn geproduceerd. Mensen kopen ze steeds grager. Men is zich namelijk steeds meer bewust van het belang hiervan. De schoenen die Cayucos op de markt brengt zijn daarvan een ultiem voorbeeld. Cayucos verkoopt schoenen en probeert daarmee natuurlijk winst te realiseren, maar dit bedrijf is veel meer dan dat alleen. Men werkt er louter met materialen die het milieu niet schaden en er wordt veel aandacht besteed aan goede werkomstandigheden. De schoenen zelf kunnen qua mode ook nog eens lang mee. Let er bij dit merk wel even op dat ze vaak een maat of twee kleiner uitvallen dan je gewend bent.

Cayucos

Grondstoffen en materialen

Het materiaal waar schoenen van gemaakt zijn is natuurlijk een van de belangrijkste dingen waar je op let als je duurzame kleding zoekt. Cayucos onderscheidt zich wat dat betreft door schoenen met zolen van natuurlijk rubber te produceren. Het organische katoen is in enzymen gewassen en er is helemaal geen lijm gebruikt bij het vervaardigen van de uiteindelijke schoen. Ook aan de presentatie is gedacht: je krijgt ze mee naar huis (of thuis bezorgd) in een schoenendoos van gerecycled karton.

Cayucos

Prettige arbeidsomstandigheden? Natuurlijk!

Wereldwijd zondigen vele kledingbedrijven nog steeds, in de zin van dat in grote, onveilige fabrieken arbeiders onderbetaald zwaar werk moeten verrichten. Cayucos vindt terecht dat dat veel beter moet. Ze bewijzen dat ook, want in hun Spaanse fabriek wordt onder fijne omstandigheden en fatsoenlijk betaald gewerkt. Iets om rekening mee te houden, de volgende keer dat je nieuwe schoenen koopt?