Larven van lieveheersbeestjes kunnen je helpen in de tuin

Zo'n lieveheersbeestje ziet er heel erg schattig uit, vind je ook niet? Maar wist je dat deze beestjes échte killers zijn? De larven van lieveheersbeestjes kunnen de meest heftige plaag van bladluis bestrijden. Maar hoe kom je aan larven van lieveheersbeestjes, het is immers niet zo dat je deze gemakkelijk zomaar even in je tuin kunt vinden. Nee, larven van lieveheersbeestjes bestel je gewoon online. Met 50, 100, 200 of zelfs 300 tegelijk. Door online larven van lieveheersbeestjes te kopen, koop je een online leger dat de bladluizen in jouw tuin of kas te lijf kan gaan.

Larven van lieveheersbeestjes zijn krachtige krijgers

Een larve moet heel wat eten om volgroeid te raken en om uit te groeien tot een lieveheersbeestje. Met dat in het achterhoofd kun je bepalen wat zo'n larve nu graag eet. Larven van lieveheersbeestjes zijn werkelijk verzot op bladluis. En laat dat nu net een plaagdier zijn waar je anders niet vanaf komt? Je bestelt heel gemakkelijk larven van lieveheersbeestjes online en zet deze in de planten die zijn aangetast door bladluis. De larven zullen zich te goed doen aan de bladluis en je zal ze zien groeien en dikker worden. Tot ze een metamorfose ondergaan en echte lieveheersbeestjes worden.

Maar gaan ze er dan niet vandoor?

Larven zijn nu niet direct heel mobiel. Is er ergens voldoende bladluis te vinden, dan blijven ze net zo lang tot ze echte lieveheersbeestjes zijn geworden. Tegen de tijd dat dat gebeurt ben jij al lang van de bladluisplaag af. Het is dan dus ook prima als de lieveheersbeestjes uitvliegen en de wereld gaan verkennen. Wil je de lieveheersbeestjes echt bij je houden? Dan zul je ze in een kas moeten gebruiken en deze goed afsluiten. Maar lieveheersbeestjes zijn vooral nodig om bladluis te bestrijden. Als de bladluis is bestreden, valt er voor de lieveheersbeestjes niets meer te eten.

Lieveheersbeestjes overhouden voor volgend jaar?

Heb je zo'n boompje of struik in de kas of in de tuin waar altijd maar bladluis in terug komt? Dan kan ik me voorstellen dat je het liefst altijd een voorraadje larven hebt liggen. Maar dat is natuurlijk geen optie. Je kunt proberen lieveheersbeestjes over te houden voor volgend jaar, maar de kans dat dat lukt is maar klein. Het is veel gemakkelijker en effectiever om ieder jaar weer nieuwe larven te bestellen en uit te zetten in de boom of struik of tussen de aangedane planten. Het is ook nog eens een mooi gezicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *